Jadłospis

Szkoła

MENU

Przedszkole

 Menu 22.06-26.06.2020

Poniedziałek 22.06

Śniadanie

Mleko, płatki, kakao, pieczywo mix, masło, warzywa ( pomidor, ogórek, papryka)

Herbata, jajko na twardo, serek bieluszek

II śniadanie

Jabłko , papryka

Obiad

Zupa kalafiorowa

Zapiekanka ziemniaczana z cukinią i bakłażanem , kompot owocowy

Podwieczorek

Jabłka, truskawki, pieczywo mix, masło, rogalik maślany, konfitura owocowa

 

Wtorek 23.06

Śniadanie

Mleko, kakao, płatki, herbata, pieczywo mieszane, masło, pasta z groszku, warzywa mix, pastella ze szczypiorkiem

 II śniadanie

 Jabłko , ogórek

Obiad

Zupa – Barszcz czerwony

Naleśniki, dżem owocowy, jogurt naturalny, kompot

Podwieczorek

 Jabłko, banan, mix warzyw, pieczywo, masło, chlebek ryżowy

 

Środa 24.06

Śniadanie

Mleko, płatki kukurydziane, kakao, herbata, pieczywo mieszane, warzywa mix , pasta z fasoli

II Śniadanie

Jabłko , marchewka

Obiad

Zupa- Rosół z makaronem

Burgery z buraka, sałata, rukola, roszponka, pomidor, ogórek, sos tysiąca wysp

Podwieczorek

 Jabłko, winogrono, bułka wrocławska, masło, kompot, kisiel owocowy

 

Czwartek 25.06

Śniadanie

Pieczywo mix, masło, kakao, mleko, płatki kukurydziane, mix warzyw, twarożek ze szczypiorkiem

II Śniadanie

Jabłko, pomidor cherry

Obiad

Zupa- krupnik

Spaghetti , sałata z oliwa , kompot

Podwieczorek

Pieczywo, masło, jabłko, arbuz, jogurt owocowy

 

Piątek 26.06

Śniadanie

Pieczywo, masło, mleko, kakao, płatki , herbata, warzyw mix, pasta ze słonecznika , jajko gotowane

II Śniadanie

Jabłko , rzodkiewka

Obiad

Zupa zacierkowa

Kasza gryczana, gulasz sojowy, ogórek, kompot

 

Menu może ulec zmianie z przyczyn od nas niezależnych

Szef kuchni Agnieszka Brodowska  

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione poniżej:

Lp. Alergen wg rozporządzenia Produkty

1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,

3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,

4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.

5 SOJA grzanki

6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina

7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.

8 NASIONA SEZAMU ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

9 SKORUPIAKI BRAK

10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,

11 DWUTLENEK SIARKI owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,

12 ŁUBINY BRAK

13 ORZESZKI ZIEMNE masło arachidowe, bakalie,

14 MIĘCZAKI BRAK