Jadłospis

MENU

29-3 XI 2021

 
PONIEDZIAŁEK 29 XI 2021

ŚNIADANIE PRZEDSZKOLE : Bieluszek, warzywa, masło, herbata, pieczywo, płatki, kakao* Alergeny nr 1,2

ŚNIADANIE SZKOŁA : Bieluszek, rybki, pieczywo, masło, warzywa, herbata, woda

II ŚNIADANIE : Owoc, warzywo

ZUPA: Koperkowa* Alergeny nr. 2,1,6

II DANIE:   Kasza gryczana, gulasz sojowy, mix sałat, kompot, woda* Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek PRZEDSZKOLE  Pączki chanukowe, masło, pieczywo * Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek Szkoła – Pączki chanukowe

 


WTOREK 30 XI 2021

ŚNIADANIE PRZEDSZKOLE : Jajka na twardo, warzywa, masło, herbata, pieczywo, płatki, kakao* Alergeny nr 1,2

ŚNIADANIE SZKOŁA : Jajka na twardo, pieczywo, masło, warzywa, herbata, woda

II ŚNIADANIE : Owoc, warzywo

ZUPA: Pomidorowa* Alergeny nr. 2,1,6

II DANIE:   Placuszki serowe, kompot, woda* Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek PRZEDSZKOLE  – Kisiel,  masło, pieczywo Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek Szkoła – Owoc

 

ŚRODA 1 XII 2021

ŚNIADANIE PRZEDSZKOLE : Pasta rybna , masło, herbata, pieczywo, płatki, kakao* Alergeny nr 1,2

ŚNIADANIE SZKOŁA : Ciastko owsiane, pieczywo, masło, , warzywa, herbata, woda, pastella warzywna

II ŚNIADANIE : Warzywo, owoc

ZUPA: Krupnik* Alergeny nr. 2,1,6

II DANIE:  Fasolka szparagowa, opiekane ziemniaki, sos czosnkowy, kompot, woda* Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek PRZEDSZKOLE  – Suszone owoce, masło, pieczywo  *Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek Szkoła – Owoc

 

CZWARTEK 2 XII 2021

ŚNIADANIE PRZEDSZKOLE : Pasta z jajka, warzywa, ciastko owsiane, masło, herbata, pieczywo, płatki, kakao* Alergeny nr 1,2

ŚNIADANIE SZKOŁA :  Pieczywo, masło, herbata, woda, jajecznica, twarożek, kakao

II ŚNIADANIE : Warzywo, owoc

ZUPA: Krem* Alergeny nr. 2,1,6

II DANIE:   Makaron ze szpinakiem, łosoś,  kompot, woda* Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek PRZEDSZKOLE  – Popcorn, owoc, masło, pieczywo  Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek szkoła – Owoc

 

 

PIĄTEK 3 XII 2021

ŚNIADANIE PRZEDSZKOLE : Twarożek, warzywa, masło, herbata, pieczywo, płatki, kakao* Alergeny nr 1,2

ŚNIADANIE SZKOŁA :  Pieczywo, masło, rybki, herbata, woda, guacamole, dżem

II ŚNIADANIE : Warzywo, owoc

ZUPA: Zacierkowa* Alergeny nr. 2,1,6

II DANIE:   Ryż z truskawkami  , kompot, woda* Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek PRZEDSZKOLE   owoc, masło, pieczywo  Alergeny nr. 2,1

 

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione poniżej:

Lp. Alergen wg rozporządzenia Produkty

1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,

3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,

4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.

5 SOJA grzanki

6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina

7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.

8 NASIONA SEZAMU ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

9 SKORUPIAKI BRAK

10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,

11 DWUTLENEK SIARKI owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,

12 ŁUBINY BRAK

13 ORZESZKI ZIEMNE masło arachidowe, bakalie,

14 MIĘCZAKI BRAK