Jadłospis

MENU 21– 25 IX 2020

Poniedziałek 21.09.2020

I śniadanie dla przedszkolaków:

pieczywo, masło, jajko gotowane, majonez, ogórek, herbata, kakao; płatki kukurydziane, mleko

II śniadanie dla przedszkolaków:

rzodkiewka i jabłko

Śniadanie dla szkoły:

mix pieczywo, jajko gotowane, ogórek, majonez, masło

Obiad:

zupa jarzynowa
II danie – spaghetti z sosem pomidorowym, mix sałat, kompot owocowy

Podwieczorek dla przedszkolaków:

Pieczywo mix, masło, sucharki, mandarynka

Podwieczorek dla szkoły:

Mandarynka

 

Wtorek 22.09.2020

I śniadanie dla przedszkolaków:

pieczywo, masło, pasta rybna, papryka, herbata, kakao; płatki kukurydziane, mleko

II śniadanie dla przedszkolaków:

pomidorki cherry i jabłko deserowe

Śniadanie dla szkoły:

pieczywo mix, masło, pasta rybna, papryka, herbata, kakao; płatki kukurydziane, mleko

Obiad:

zupa zacierkowa
II danie – kasza gryczana, gulasz sojowy, marchewka mini, kompot owocowy

Podwieczorek dla przedszkolaków:

Rogal maślany, miód, masło, pieczywo mix, śliwka 

Podwieczorek dla szkoły:

Drylowane śliwki węgierki

 

 

Środa 23.09.2020

I śniadanie dla przedszkolaków:

pieczywo, masło, serek Bieluch, pomidorki, kakao, mleko, płatki kukurydziane

II śniadanie dla przedszkolaków:

marchewka i jabłko  

Śniadanie dla szkoły:

pieczywo mix, masło, serek Bieluch, pomidorki, pasta z fasoli

Obiad:

zupa szczawiowa
II danie – ziemniaki, jajko sadzone, mizeria, kompot owocowy

Podwieczorek dla przedszkolaków:

Banany, pieczywo mix, masło, kisiel

Podwieczorek dla szkoły:

Banany

 

Czwartek 24.09.2020

I śniadanie dla przedszkolaków:

pieczywo, masło, humus, ogórki, herbata, kakao

II śniadanie dla przedszkolaków:

ogórek i jabłko  

Śniadanie dla szkoły:

pieczywo mix, masło, humus, ogórki, herbata

Obiad:

zupa fasolowa
II danie – burgery buraczane w picie, mix sałat, sos czosnkowy, kompot owocowy

Podwieczorek dla przedszkolaków:

Winogrono jasne, pieczywo mix, masło, ciastko owsiane

Podwieczorek dla szkoły:

Jabłko

 

 

Piątek 25.09.2020

I śniadanie dla przedszkolaków:

pieczywo, masło, pasta jajeczna, herbata, kakao; mleko i płatki kukurydziane

II śniadanie dla przedszkolaków:

marchewka i papryka

Śniadanie dla szkoły:

pieczywo mix, masło, pasta jajeczna, mix warzyw, herbata

Obiad:

zupa pieczarkowa
II danie – ryż długoziarnisty z polewą wiśniową, kompot owocowy

Podwieczorek dla przedszkolaków:

Chałka i jabłko

 

Menu może ulec zmianie  z przyczyn od nas niezależnych                    

Szef kuchni Agnieszka Brodowska                                                        

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione poniżej:

Lp. Alergen wg rozporządzenia Produkty

1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,

3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,

4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.

5 SOJA grzanki

6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina

7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.

8 NASIONA SEZAMU ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

9 SKORUPIAKI BRAK

10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,

11 DWUTLENEK SIARKI owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,

12 ŁUBINY BRAK

13 ORZESZKI ZIEMNE masło arachidowe, bakalie,

14 MIĘCZAKI BRAK