Jadłospis

MENU 28 –  30 VI 2021

                                                                PONIEDZIAŁEK 2VI 2021

 

ŚNIADANIE   : jajko, warzywa, masło, herbata, pieczywo, płatki, kakao*

Alergeny nr 1,2

II ŚNIADANIE : Marchew, jabłko

ZUPA: Krupnik* Alergeny nr. 2,1,6

II DANIE:   Zapiekanka makaronowa, kompot, woda* Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek   Jogurt, pieczywo, masło  Alergeny nr. 2,1

 

WTOREK 29 V2021

ŚNIADANIE   : Bieluszek, warzywa, , masło, herbata, pieczywo, płatki, kakao* Alergeny nr 1,2

II ŚNIADANIE : Rzodkiewka, jabłko

ZUPA: Ogórek* Alergeny nr. 2,1,6

II DANIE:   Kasza kuskus, jajko sadzone, mizeria, kompot, woda* Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek   – Owoc, pieczywo, masło  Alergeny nr. 2,1

ŚRODA 30 VI 2021

ŚNIADANIE  : Pasta rybna, warzywa, masło, herbata, pieczywo, płatki, kakao, marmolada

* Alergeny nr 1,2

II ŚNIADANIE : Ogórek, jabłko

ZUPA: Pomidorowa* Alergeny nr. 2,1,6

II DANIE: Placuszki serowe, , kompot, woda* Alergeny nr. 2,1

Podwieczorek Owoc, pieczywo, masło  Alergeny nr. 2,1

  

Menu może ulec zmianie  z przyczyn od nas niezależnych

Szef kuchni Agnieszka Brodowska

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE
Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Drogi Rodzicu (Opiekunie)!
W naszej kuchni używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione poniżej:

Lp. Alergen wg rozporządzenia Produkty

1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki

2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,

3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,

4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.

5 SOJA grzanki

6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina

7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.

8 NASIONA SEZAMU ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki

9 SKORUPIAKI BRAK

10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,

11 DWUTLENEK SIARKI owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,

12 ŁUBINY BRAK

13 ORZESZKI ZIEMNE masło arachidowe, bakalie,

14 MIĘCZAKI BRAK